Реформування шкільного харчування, спрямоване на розбудову системи здорового харчування, формування культури харчування та правильних харчових звичок і здійснюється відповідно до Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища в Новій українській школі.

       Мета реформи – створити безпечне та здорове освітнє середовище, яке сприятиме кращій реалізації інтелектуального, фізичного, соціального та емоційного розвитку учнів, а також матиме позитивний вплив на стан громадського здоров’я, економіки та демографії в цілому в Україні.

     Оновлене меню має збалансувати й урізноманітнити раціон учнів. Всі страви повністю відповідають нормам харчування, які затверджені Міністерством охорони здоров’я. Нове шкільне меню створене за рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я та погоджене начальником Буринського відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Конотопського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області.

Приклад 1

Приклад 2

Приклад 3

Приклад 4